Míchaná vajíčka patří k našim nejčastějším snídaním. Rána máme zkrátka spojená s domácími, krásně vybarvenými žluťásky od babičky a dědy. Občas udělám omeletu, aby se neřeklo, ale krémová míchanice vede na plné čáře. Je to rychlý a jednoduchý a tahle kombinace se v ospalém ránu osvědčuje. Variace na muffiny je ale na přípravu snadná taky a za 25 minut máte na stole dobrotu, kterou můžete vytunit prakticky čímkoliv. Záleží, co zrovna dům dá. Já je připravila s právě dorostlým listovým špenátem, výborné jsou ale i s rajčaty, bazalkou, koriandrem, jarní cibulkou, paprikou, houbami či slaninou. Neobjevila jsem Ameriku, tyhle košíčky zná asi kde kdo, ale jestli jste je ještě nezkoušeli, udělejte to. Jsou tuze fajn :-).


Doba přípravy: 5 minut
Doba pečení: 20-25 minut
Počet porcí: 6 muffinů
Obtížnost: velmi snadné


INGREDIENCE

  • Olivový nebo kokosový olej na vymazání formy
  • 1-2 lžíce vody
  • 6 vajec
  • 2 hrsti špenátu posekaného nadrobno
  • 1/2 šalotky pokrájené nadrobno
  • 1/2 čajvé lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • špetka rozmarýnu

POSTUP

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Formu na muffiny vymažeme olivovým nebo kosovým olejem.
  2. Ve středně velké míse ušleháme vejce s trochou vody. Důkladne je promícháme se špenátem a šalotkou. Osolíme. Opepříme.
  3. Těsto nalijeme do formiček, přičemž je vyplníme zhruba do tří čtvrtin, protože při pečení ještě trochu vyskočí. Po dvaceti minutách by měly košíčky zezlátnout.

Dobrou chuť :-).