Ella o ní ve své první knize píše, že je to nejlepší ovesná kaše na světě. Krémové, lahodné ranní pohlazení. Na jejím blogu se stala naprostým hitem a nejvyhledávanějším receptem. Nezbývá mi než souhlasit, je skvělá. Jedna porce většinou rozhodně nestačí.


Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1 větší porce
Obtížnost: velmi snadné


INGREDIENCE

  • 1/2 hrnku ovesných vloček (40 gramů)
  • 3-4 lžíce kokosového mléka
  • 1 nakrájený banán
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • plná hrst mandlí
  • plná hrst rozinek

POSTUP

  1. Ovesné vločky nasypeme do pánve s 2/3 hrnku (200 ml vody), kokosovým mlékem a polovinou nakrájeného banánu.
  2. Celou směs vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud se nevstřebá všechna voda. Poté do ní vmícháme mandlové máslo a kokosový olej a vaříme další jednu nebo dvě minuty, dokud se v kaši zcela nerozpustí. 
  3. Mezitím nasypeme mandle do kuchyňského robotu a přerušovaně mixujeme asi 30 sekund tak, aby byly mandle pouze částečně rozemleté. Nasypeme je na pánev a pražíme několik minut dokřupava.
  4. Uvařenou kaši přelijeme do misky a přidáme zbytek banánu, rozinky a opražené mandle.